top of page

TOM OP DE BOERDERIJ

De muziektheatervoorstelling

Theatergroep Suburbia en Black Pencil

 

''Tom op de boerderij' is een spannend liefdesdrama van auteur Michel Marc Bouchard en is voor het eerst in Nederland te zien. Tom is in diepe rouw. Zijn vriend is overleden. Tom reist naar het ouderlijk huis van zijn geliefde, een boerderij ver weg van de grote stad. Aan de vooravond van de begrafenis maakt hij voor het eerst kennis met de familie van zijn vriend, moeder Agatha en broer Francis.

image005_edited.png

TOPENG MASQUERADE

Een spel tussen Italiaanse commedia dell’arte en 

Indonesische wajang topeng

De schitterende Topeng-maskers op het podium zetten meteen de toon: een kruisbestuiving tussen culturen, met een vleugje mysterie. De rijkdom aan kleuren en de diepe klank van de gongs, in combinatie met Black Pencils verrassend instrumentarium: blokfluit, panfluit, altviool, accordeon en percussie.

De nieuwemuziekspecialisten van Black Pencil bundelen de krachten met het eigentijdse gamelan-ensemble Kyai Fatahillah uit Indonesië.

BlackPencil-AnnavanKooij-3665.jpg

LA NOCHE ETERNA

La Noche Eterna  belooft een fysiek intense en diepgaande voorstelling te worden – kenmerkend voor Samir Calixto’s oeuvre – versterkt door de muzikale rijkdom en artistieke originaliteit van Ensemble Black Pencil. 

Het mysterie dat de nacht omgeeft en de uitdrukking daarvan in muziek en beweging is een van de pilaren van de voorstelling La Noche Eterna.

LA NOCHE ETERNA PROMO.jpg

100 JAAR ALMERE

Een nieuw gevoel van vrijheid

Hoe doe je recht aan de wonderlijke geschiedenis van de stad Almere? 

Van wijds water naar vaste grond, van plat vlak de hoogte in. Een jonge geschiedenis, waarin steen en groen samen het totaalbeeld opbouwen. De plek waar nu bijna 220.000 mensen wonen, op weg om de vijfde stad van Nederland te worden.

Screenshot 2022-06-09 at 11.19.53.png

SIT FAST

Stevig zitten voor de kracht van fantasie

Een repeterende basis, een cantus firmus als fundament voor een zich in vrijheid ontwikkelend muziekstuk. Dit principe kent grote successen in hedendaagse muziek, maar heeft zijn wortels in een rijke historie. Black Pencil smeedt de mooiste en meest virtuoze stukken uit renaissance en barok samen met het heden: de puls van Padding en Purcell. De luisteraar, op het puntje van zijn stoel: uit welke periode komt dit hypnotiserende werk?

kl_icon_SitFast.jpg

INTERIOR 123

De volgende stap in muziekbeleving

Stel je voor: een grenzeloze ervaring voor het gehoor, het zicht, de reuk, de tast. Je beweegt nauwelijks en toch ga je van kamer naar kamer. Alleen de wonderlijke combinatie van Florian Magnus Maier's muziek, Marcel Wierckx’s virtual reality creatie, de ruimten van het Rembrandthuis, de schilderijen van Joan Miró en de klankkleur van Black Pencil maken dit mogelijk. Een installatie bijvoorbeeld voor na een concert, op een festival, of in een museum.

kl_icon_Interior.jpg

TOTALITER ALITER

Wat voor wereld ligt er verscholen achter de dood?

In Totaliter Aliter maken Ensemble Black Pencil en het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor een retourtje naar het hiernamaals. Op het hoofdmenu staat de gelijknamige compositie van de Nederlandse componist Peter Vigh, die geïnspireerd was door het boek ‘Eindeloos Bewustzijn’ van Pim van Lommel. De gloednieuwe muziek wordt omlijst door muzikale visioenen van Hildegard von Bingen en liederen uit Cantigas de Santa Maria.

kl_icon_totaliter.jpg

LA VOLTA

Virtuoos Broken Consort

Het programma La Volta is gebaseerd op de uitvoeringspraktijk van muziek en composities uit de Elizabethaanse tijd. Specifiek is het unieke boek van Thomas Morley: ‘First Book of Consort Lessons’ (1599), de belangrijkste renaissance-publicatie voor 'Broken Consort'. De muziek stelt een grote variatie aan stijlen ten toon, waaronder die van John Dowland, Thomas Morley, Klaas de Vries, Roderik de Man, David Dramm en Oene van Geel.

kl_icon_LaVolta.jpg

CHANSON DE GESTE

Chanson de Geste is an energetic programme 

featuring Luciano Berio's various ‘Sequenzas’ , new composition written especially written for this project, together with parts from 'Die Kunst der Fuge' by  J. S. Bach.

kl_icon_chansondegeste.jpg
Read More

KAISEKI

Composed meals’ is the key phrase. Kaiseki draws inspiration from the particular features of the Japanese kaiseki cuisine and its culinary traditions: attention to detail, use of space, avoidance of repetitions, variation, symmetry, seasonal characteristics and the sound of eating itself.

kl_icon_KAISEKI.jpg

BUFFONI

Buffoni is based on

characteristics of the Commedia dell’arte and the versatility of the buffoni, a group of professional artists of the 16th century performing with an emphasis on visual humour, either as soloists or as part of a bigger ensemble in a dizzying variety of setups.

kl_icon_buffoni.jpg

PULSO LlANERO

The traditional "Música Llanera" arises on the flat plains (Los Llanos) of the river Orinoco in Venezuela and Colombia. This music, mostly composed by rural farmers, thunders forward in a fierce gallop and has been over the years a source of inspiration for many folk composers, singers and writers. 

kl_icon_PulsoLlanero.jpg

BLACK PENCIL

"I am Mehmed the Black Pencil, master of humans and Jinns..."

Mehmed Siyah Kalem (Mehmed the Black Pencil) became known with those words for centuries. The uniqueness in the art of Siyah Kalem lies in his depictions of supernatural creatures. The essence and inspiration of the ‘BLACK PENCIL’ performance is derived from the expressive power of those miniatures. A blend between illusion and illustration, sometimes flat, sometimes exuberant,

kl_icon_blackpencil2010.jpg
FPK_LOGO-WEB-XL.jpg
Prins-Bernhard-Cultuurfonds_WhiteBackgro
Fonds 21 Logo.jpg
LOGO_AFK.jpg
VanDenBerchVanHeemstedeStg.jpg
LOGO_VSBfonds_web.jpg
NovemberMusic.png
2010_ING_DIKEY_MAVI.JPG
LOGO_VisisonorRecords_web.jpg
LOGO_ClassicClips_web.jpg
GWK Records.jpg
logo NL ambassade.gif
SenaPerformersLogoCMYK_DEF.jpeg
bottom of page