top of page

Members

We are the musicians behind Black Pencil, a band that has been crafting engaging music for years. Our shared passion for music is what drives us and is reflected in every single performance we give.

_41A1097 copy_edited.jpg

Blokfluit & artistiek leider

JORGE ISAAC

Blokfluitist Jorge Isaac (1974) komt uit Venezuela en artistiek leider van Black Pencil. Als solist en docent heeft Jorge alle hoeken van de wereld afgereisd. Hij speelde op internationale festivals en werkte samen met gerenommeerde musici en gezelschappen, zoals ASKO Schönberg, Nederlands Kamerorkest, Nationaal Ballet, Nederlandse Opera, regisseur Audi, componist György Ligeti en dirigent Reinbert de Leeuw. Meer dan 180 composities zijn speciaal voor hem geschreven, waardoor hij wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke blokfluitisten wereldwijd. Jorge is sinds 2006 hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam.

English

Matthijs Koene_edited.jpg

Panfluit

MATTHIJS KOENE

Panfluitist Matthijs Koene (1977) is de enige in Nederland geboren Pencil. Hij wordt internationaal gezien als een van de meest vooraanstaande panfluitisten van zijn tijd. Al tijdens zijn studie ontwikkelde Matthijs een nieuwe techniek die de technische mogelijkheden en expressie van de panfluit hebben vergroot, waardoor de panfluit zijn intrede kon doen in de klassieke muziek. Net als voor Jorge geeft hij les aan het Conservatorium van Amsterdam. Vele componisten hebben werken speciaal voor hem geschreven. Matthijs bespeelt een panfluit die ontwikkeld is in door de Nederlandse orgelbouwer Flentrop, hem in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

English

_41A0936_edited.jpg

Altviool

ESRA PEHLIVANLI

Esra Pehlivanli (1977) is geboren in Turkije en is de altviolist van Black Pencil. Hoewel alle grote klassieke altvioolwerken tot haar repertoire behoren, heeft ze een grote liefde voor hedendaagse muziek. Ze is een veelgevraagd solist en speelde in die hoedanigheid bij orkesten van over de hele wereld, zoals de Neue Philharmonie Westfalen, Bilkent Symphony Orchestra, Presidential Symphony Orchestra, Istanbul State Symphony Orchestra. Naast Black Pencil speelt ze nog in andere samenstellingen. Daarover over lees je meer op haar eigen website.

English

_41A0824 copy_edited.jpg

Accordeon

MARKO KASSL

Accordeonist Marko Kassl (1976) is geboren Oostenrijker en woont net over de grens in Duitsland. Zodoende is hij ook veel werkzaam in ons buurland en geeft hij les in accordeon aan zowel de Duitse Detmold Academy of Music als aan het Conservatorium in Amsterdam. Hij werkt veel samen met internationaal gevierde componisten om het repertoire te vergroten voor zijn relatief ‘jonge’ instrument. Net als alle andere Pencils treedt hij regelmatig op als solist en met andere gezelschappen. Samen met Esra vormt hij het duo Mares.

English

Enric Monfort_edited.jpg

Slagwerk

ENRIC MONFORT

Onze Spaanse percussionist Enric Monfort (1979) is een ervaren musicus in vrijwel alle muziekscenes. Hij werkte met het Koninklijk Concertgebouworkest, Slagwerkgroep Den Haag en Orquesta Del Palau De Les Arts De València, maar is ook al jarenlang percussionist bij de producties van Club Guy en Roni. Enric houdt zich bezig met percussie tradities uit de hele wereld, zoals Afrika, India, Zuid-Amerika, Japan, Korea en natuurlijk Spanje en Europa. Hij heeft ook eigen voorstellingen gemaakt en theater- en filmmuziek geschreven. Enric is leraar multipercussie aan de Percusons Percussion Academy (Valencia) en Art of the Collective Imagination (Izmir).

English

bottom of page