top of page

Interior 123

De volgende stap in muziekbeleving

Stel je voor: een grenzeloze ervaring voor het gehoor, het zicht, de reuk, de tast. Je beweegt nauwelijks en toch ga je van kamer naar kamer. Alleen de wonderlijke combinatie van Florian Magnus Maier's muziek, Marcel Wierckx’s virtual reality creatie, de ruimten van het Rembrandthuis, de schilderijen van Joan Miró en de klankkleur van Black Pencil maken dit mogelijk. Een installatie bijvoorbeeld voor na een concert, op een festival, in een museum of galerie. De ultieme manier van ‘beleving’ – een uitdaging die jong en oud blijft fascineren.

 

Promo_Pict_Interior.jpg

PROJECTOMSCHRIJVING

As regards my means of expression, I try my hardest to achieve the maximum of clarity, power, and plastic aggressiveness; a physical sensation to begin with, followed up by an impact on the psyche.’

Joan Miró

 

De zoektocht naar brutale expressie in het werk van de Spaans-Catalaanse surrealistische meester Joan Miró (1893-1983) is in zekere zin te vergelijken met het effect die wordt gezocht in Virtual Reality: kracht, totale immersie, helderheid, impact.

 

In 1928 bezocht Miró Nederland, en omdat hij de werken van de oude meesters zo bewonderde, vooral die van Vermeer, besloot hij ze op een bijzonder eigenzinnige, abstracte wijze na te schilderen in drie ‘Dutch Interiors’. Deze drie ‘Dutch Interiors’ schilderijen vormen de rode draad van de voorstelling.

 

Interior 123: Black Pencil | Florian M. Maier - Black Pencil
00:00 / 00:00

Met de steun van

Fonds 21 Logo.jpg

Download the FULL Score of Interior 123

bottom of page