top of page

100 JAAR ALMERE

100 Jaar Almere
Land Art Weekend 2022
Land Art Weekend 2022
Black Pencil
Land Art Weekend 2022
Almere
Land Art Weekend 2022
100 Jaar Almere
100 Jaar Almere
100 Jaar Almere
100 Jaar Almere
100 Jaar Almere

Een nieuw gevoel van vrijheid

Hoe doe je recht aan de wonderlijke geschiedenis van de stad Almere?

Van wijds water naar vaste grond, van plat vlak de hoogte in. Een jonge geschiedenis, waarin steen en groen samen het totaalbeeld opbouwen. De plek waar nu bijna 220.000 mensen wonen, op weg om de vijfde stad van Nederland te worden.

 

Black Pencil legt een nieuw muzikaal fundament voor dit verhaal van gedurfde ontwikkeling. De toegankelijke compositie van Arnoud Noordegraaf is een mix van poëtische klanken en energieke, ritmische structuren. Je luistert naar het karakter van de stad en het verloop van de geschiedenis.

 

Wat zie je nu, van hoe het toen was? Wat zul je straks gaan zien? Videokunstenaar Marcel Wierckx bouwt met archiefbeelden en toekomstplannen een indrukwekkende Virtual Reality-ervaring. Een zeer afwisselende, ruimtelijke beleving – zonder je ervoor te hoeven verplaatsen. De menselijke maat krijgt een welluidende stem dankzij de persoonlijke verhalen van geboren Almeerders. 

 

‘100 jaar Almere’ is een doorlopende voorstelling van 8 minuten. Gezeten op een houten kubus beweegt de bezoeker door tijd en ruimte, en ervaart de muziek letterlijk aan den lijve door vibraties en visuele impulsen. Wie anders dan Black Pencil, dat Almere als thuisbasis heeft, om haar verbondenheid in deze veelzijdige vorm tot leven te laten komen? 

 

Het ensemble is tevens onderdeel van de opening van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in de stad. Verleden, heden en toekomst: met muziek trekken we de rode draad. Laat ons je zinnen prikkelen met de veelkleurige voorstelling rond 100 jaar Almere!

Mede mogelijk gemaakt met steun van de Provincie Flevoland.

Logo-Flevoland.png
bottom of page