top of page

Sit Fast Concerten

Amstelkerk Amsterdam

Sit Fast is de gloednieuwe concertserie van Black Pencil, een internationaal en veelzijdig ensemble met een verrassende bezetting. De titel van de serie is afkomstig van een werk van de Renaissance-componist Christopher Tye (c.1505-1572). Sit Fast betekent zoveel als ‘stevig zitten’ en luisteren. Aan het eind van Sit Fast schreef hij: ‘Sing true and fear not for I am true and fear not’. Men kan niet dromen van een beter motto in de muziekuitvoering!

  • Facebook
BP_PR2_2021_Without logo.jpg

Black Pencil

30 november 2022, 20.15 uur

‘Come out, Caioni’ bladert door één van de meest interessante muziekverzamelingen uit Europa.

Ga mee schatgraven!

De ‘Codex Caioni’ was lang zoek en werd in de jaren ’80 gevonden in een muur, waar hij in de Tweede Wereldoorlog als bescherming tegen de Russen was ingemetseld. Uit de 346 stukken heeft Black Pencil de allermooiste geselecteerd. De wonderlijke diversiteit van de muziek is volledig overeind gebleven in de manier waarop zij het programma hebben opgebouwd.
 

Agenda-Sarah-Jeffery-800x600.jpg

Sarah Jeffery

18 januari 2023 / 20.15 uur

Microkosmos

Een gemeenschap, plaats of situatie die in het klein iets veel groters inkapselt. Ik heb deze stukken geleidelijk verzameld tijdens de lock-downs van de afgelopen twee jaar via componisten die ik leerde kennen op sociale media. Naarmate onze fysieke werelden kleiner werden, ging de digitale wereld open en ontstond er een echte gemeenschap van nieuwe muziek op Instagram, Twitter en YouTube.
We begonnen berichten, ideeën, muziek uit te wisselen.

Dit programma vertegenwoordigt mijn wereld in deze tijd: muziek om een creatieve uitlaatklep te vinden, muziek om mee te protesteren, muziek om troost te vinden.

Agenda-Juho-en-Mariana-e1666945204632-800x600.jpg

Mariana Preda 
Juho Myllylä

19 april 2023 / 20.15 uur

Play / Space

Het is een innovatief duoprogramma, gecentreerd rond een nieuw werk voor panfluiten en blokfluiten van Wilma Pistorius, gecreëerd in samenwerking met Mariana Preda en Juho Myllylä.
Het zoekt de grens op tussen compositie en improvisatie, formeel en informeel. Waar ontmoeten ze elkaar, en waar is het breekpunt?

Naast het nieuwe werk van Pistorius, beschikt het programma over sferische, landschap-achtige hedendaagse composities (“space”) in contrast met opgewekte en energieke volksdansen (“play”).

Agenda-Sit-Fast-4-800x600.jpg

The Royal Wind Music

07 december 2021 / 20.15 uur

De Orpheus van Amsterdam

Meesterwerken van Jan Pieterszoon Sweelinck!

The Royal Wind Music laat de muziek van de beroemdste componist van Nederland klinken zoals het nog nooit eerder klonk, maar tegelijkertijd misschien wel zoals het altijd klonk: het ensemble wordt vaak vergeleken met een wandelend orgel. De fantasie over hoe het ‘Sweelinckorgel’ in de Oude Kerk heeft geklonken prikkelt onze interpretatie van zijn prachtige klavierwerken.

Cover.jpg

Black Pencil

22 maart 2023 / 20.15 uur

INTO SPACE

Het ensemble Black Pencil en de provincie Flevoland presenteren de nieuwe cd INTO SPACE, met daarop muziek voor en over Flevoland. De cd bevat composities over vier landschapskunstwerken, muziek over de stad Almere, het werelderfgoed Schokland en de Flevolandse natuur in het algemeen. 

Special guest: Paul Schauenburg - blokfluit

Toegangsprijs

€ 18,50 (regulier)
€ 14,50 (student, Stadspas, Vriend Stadsherstel) 
€ 5,- (kinderen t/m 11 jaar) 
Abonnement/passe-partout voor de hele serie (5 concerten):
€ 60,- / €48,- (student, Stadspas, Vriend Stadsherstel) / € 18,- (kinderen t/m 11 jaar) 

bottom of page