BP_PR1_2021_Small.jpg

COME OUT, CAIONI !

Het gevoel van vrijheid

Come Out, Caioni! is geboren in coronatijden en bestemd om te spelen zodra de hekken en deuren van de festivals en de zalen weer opengaan! Een programma vol feestelijke traditionals, swingende zigeunermuziek en eeuwenoude, religieuze werken. 

Black Pencil koos 18 stukken uit de meer dan driehonderd jaar oude Caioni Codex, een verzameling muziek met een ongekende variatie aan stijlen.

DE BAROK TRILOGIE

Concertgebouw Amsterdam.png

Bach, Vivaldi, Telemann

 

In dit programma vieren we de muziek van deze 3 genieën, die op verschillende manieren met elkaar verbonden waren: Bach, Telemann en Vivaldi. Bachs Kunst der Fuge wordt afgewisseld met de kleurrijke Concerto Grossi van Vivaldi en de uitbundige Ouverture-Suites van Telemann. Verrassend in Black Pencils bijzondere bezetting van blokfluit, panfluit, altviool, accordeon en percussie.


‘Oude muziek nieuw en fris’ – Klassieke Zaken

SACRED PLACES

Geluiden van de natuur

Uiteenlopend programma met de natuur als rode draad. Landschappen, de zee, het geluid van de vogels - de natuur inspireerde vele componisten om enkele van hun mooiste werken uit de muziekgeschiedenis te schrijven. Black Pencil maakte een prikkelende repertoirekeuze rondom dit actuele thema met muziek van de 16de eeuw tot nu.

DUTCH PEARLS

BorusanMusicHouse-Istanbul.jpg

Puur hedendaags

Selectie van werken geschreven door top Nederlandse componisten voor Black Pencil.

Warme en zwoele klanken van Klaas de Vries, pure polyfonie en humor in het werk Martijn Padding, virtuositeit van Klas Torstensson, weemoed in muziek van Roderik de Man, nostalgie in minimalisme met Kate Moore,

mechanische patronen en eindeloze kracht van Louis Andriessen.

 

TOPENG MASQUERADE

Oost ontmoet west met

Gamelan ensemble Kyai Fatahillah

Het beroemde gamelan-ensemble Kyai Fatahillah en Black Pencil presenteren Topeng Masquerade: oost en west ontmoeten elkaar in een unieke combinatie van instrumenten, waarin de authentieke gamelan-klanken van Kyai Fatahillah samenvloeien met het virtuoze ensemble Black Pencil. Een concert vol nieuwe muziek (van o.a. Iwan Gunaman, Jay Afrisando, Roderik de Man en Dyane Donck), theatrale elementen en speciaal ontworpen Topeng-maskers.

FPK_LOGO-WEB-XL.jpg
Fonds 21 Logo.jpg
LOGO_VSBfonds_web.jpg
SenaPerformersLogoCMYK_DEF.jpeg
logo NL ambassade.gif
Prins-Bernhard-Cultuurfonds_WhiteBackgro
NovemberMusic.png
LOGO_AFK.jpg
VanDenBerchVanHeemstedeStg.jpg
2010_ING_DIKEY_MAVI.JPG
LOGO_ClassicClips_web.jpg
GWK Records.jpg
LOGO_VisisonorRecords_web.jpg