top of page
BP_PR1_2021_Small.jpg

COME OUT, CAIONI !

BP_PR2_2021_Without logo.jpg

Hoe kan eenvoud zo expressief, mooi en

krachtig zijn?

Van volksdansen tot absolute meesterwerken van Monteverdi en Di Lasso; de rijkdom is overweldigend. 

Black Pencil’s fascinerend instrumentarium en de arrangementen benutten alle mogelijkheden om de contrasten tussen de stukken te laten horen. Uit de 346 stukken heeft Black Pencil de allermooiste geselecteerd. De wonderlijke diversiteit van de muziek is volledig overeind gebleven in de manier waarop zij het programma hebben opgebouwd. 

TOM OP DE BOERDERIJ

Tom-crop-liggend-300dpi-©PaulinaMatusiak_Eddy Wenting.jpg

De nieuwe muziektheatervoorstelling

Theatergroep Suburbia en Black Pencil

 

''Tom op de boerderij' is een spannend liefdesdrama van auteur Michel Marc Bouchard en is voor het eerst in Nederland te zien. Tom is in diepe rouw. Zijn vriend is overleden. Tom reist naar het ouderlijk huis van zijn geliefde, een boerderij ver weg van de grote stad. Aan de vooravond van de begrafenis maakt hij voor het eerst kennis met de familie van zijn vriend, moeder Agatha en broer Francis.

HET GEHEIME BOEK VAN CAIONI

Black-Pencil-Codex-Caioni-Social-Media-004col.jpg

Kindervoorstelling 

Een interactieve speurtocht naar een eeuwenoude muzikale schat.

Stel je voor: je erft een kaart, waarmee een schat te vinden is, die al eeuwen verborgen ligt in een klooster in Transsylvanië, het huidige Roemenië. Dan bedenk je je natuurlijk geen twee keer, maar trek je er samen met de musici van Black Pencil op uit om dit mysterie te doorgronden.

INTO SPACE

Cover.jpg

Natuur en muziek

Geluiden uit de natuur, van vogels, wind en water vormen een inspiratiebron van een aantal van de mooiste werken uit de muziekgeschiedenis. Rondom dit thema speelt Black Pencil een mooi divers programma van oude tot nieuwe muziek

 

BIJZONDER BAROK

BP1.jpg

Bach, Vivaldi, Telemann

 

In dit programma vieren we de muziek van deze 3 genieën, die op verschillende manieren met elkaar verbonden waren: Bach, Telemann en Vivaldi. Bachs Kunst der Fuge wordt afgewisseld met de kleurrijke Concerto Grossi van Vivaldi en de uitbundige Ouverture-Suites van Telemann. Verrassend in Black Pencils bijzondere bezetting van blokfluit, panfluit, altviool, accordeon en percussie.


‘Oude muziek nieuw en fris’ – Klassieke Zaken

TOPENG MASQUERADE

BlackPencil_PR1.jpg

Een spel tussen Italiaanse commedia dell’arte en

Indonesische wajang topeng

De schitterende Topeng-maskers op het podium zetten meteen de toon: een kruisbestuiving tussen culturen, met een vleugje mysterie. De rijkdom aan kleuren en de diepe klank van de gongs, in combinatie met Black Pencils verrassend instrumentarium: blokfluit, panfluit, altviool, accordeon en percussie.

De nieuwemuziekspecialisten van Black Pencil bundelen de krachten met het eigentijdse gamelan-ensemble Kyai Fatahillah uit Indonesië.

LA NOCHE ETERNA

De eeuwige nacht

La Noche Eterna  belooft een fysiek intense en diepgaande voorstelling te worden – kenmerkend voor Samir Calixto’s oeuvre – versterkt door de muzikale rijkdom en artistieke originaliteit van Ensemble Black Pencil. 

Het mysterie dat de nacht omgeeft en de uitdrukking daarvan in muziek en beweging is een van de pilaren van de voorstelling La Noche Eterna.

LA NOCHE ETERNA PROMO.jpg

100 JAAR ALMERE

Screenshot 2022-06-09 at 11.20.08.png

Een nieuw gevoel van vrijheid

Hoe doe je recht aan de wonderlijke geschiedenis van de stad Almere? 

Van wijds water naar vaste grond, van plat vlak de hoogte in. Een jonge geschiedenis, waarin steen en groen samen het totaalbeeld opbouwen. De plek waar nu bijna 220.000 mensen wonen, op weg om de vijfde stad van Nederland te worden.

FPK_LOGO-WEB-XL.jpg
gemeente-FC-kleur.jpg
Logo-Flevoland.png
Prins-Bernhard-Cultuurfonds_WhiteBackgro
LOGO_AFK.jpg
LOGO_VSBfonds_web.jpg
Fonds 21 Logo.jpg
SenaPerformersLogoCMYK_DEF.jpeg
NovemberMusic.png
2010_ING_DIKEY_MAVI.JPG
VanDenBerchVanHeemstedeStg.jpg
logo NL ambassade.gif
LOGO_ClassicClips_web.jpg
LOGO_VisisonorRecords_web.jpg
GWK Records.jpg
LogoFW.png
bottom of page