top of page

Black Pencil in Kunstlinie Almere

Het topensemble Black Pencil brengt drie concerten vol verrassing, ontroering en avontuur. Met Black Pencil beleef je klassieke muziek van de bovenste plank met tijdloze werken van grote meesters als Bach, Vivaldi en Debussy, afgewisseld met verrassende uitstapjes naar zigeunermuziek, dansen, muziek van lang geleden en kersverse composities. Dit alles gebracht in Black Pencils unieke bezetting van blokfluit, panfluit, altviool, accordeon en percussie.

BlackPencil_PR1.jpg

TOPENG MASQUERADE

November 2022, 20.30 uur

 

Een schitterend en spectaculair muzikale ontmoeting tussen twee klankwerelden. 

Het virtuoos ensemble Black Pencil bundelt krachten met het beroemde gamelanensemble Kyai Fatahillah uit Indonesië. Wie een gamelanorkest hoort, raakt betoverd door de rijkdom aan kleuren en de diepe klank van de gongs. De verrassende mogelijkheden van Black Pencils instrumentarium maken dit concert een schitterend en spectaculair muzikale ontmoeting tussen twee klankwerelden geïnpireerd op commedia dell’arte en wajang topen. 

BP_PR1_2021_Small.jpg

A-A-ALMERE

15 December 2022, 20.30 uur

Hoe klinkt Almere? De jongste stad van Nederland herbergt meer dan 160 nationaliteiten en is tevens op één na de groenste stad van ons land. Wat een rijkdom! Black Pencil laat je top-muziek uit 4 continenten horen, én muziek uit de stad, met klanken van de stad. Muziek geschreven door Almeerse componisten en opgedragen aan bijzondere Almeerse plaatsen. Kleurrijke klassieke muziek met live video en elektronica. Kom en laat je verrassen! 

LA NOCHE ETERNA PROMO.jpg

LA NOCHE ETERNA

 

 

31 maart 2023, 20.30 uur

 

De overgang van de dag naar nacht lijkt 2 werelden te scheiden en heeft de mensheid altijd gefascineerd. Choreograaf Samir Calixto en het virtuoze Black Pencil hebben elkaar gevonden in de wens een voorstelling te maken over licht donker. Een fysiek intense voorstelling versterkt door de muzikale rijkdom van Black Pencil, belooft een dialoog met het onbekende te worden: niet vanuit de vermetele wensom licht in de duisternis te brengen, maar als de acceptatie van de nacht als deel van ons bestaan. 

bottom of page