Interior 123

De volgende stap in muziekbeleving

Stel je voor: een grenzeloze ervaring voor het gehoor, het zicht, de reuk, de tast. Je beweegt nauwelijks en toch ga je van kamer naar kamer. Alleen de wonderlijke combinatie van Florian Magnus Maier's muziek, Marcel Wierckx’s virtual reality creatie, de ruimten van het Rembrandthuis, de schilderijen van Joan Miró en de klankkleur van Black Pencil maken dit mogelijk. Een installatie bijvoorbeeld voor na een concert, op een festival, in een museum of galerie. De ultieme manier van ‘beleving’ – een uitdaging die jong en oud blijft fascineren.

 

  • Doorlopende Virtual Reality-voorstelling van 7 minuten, versie met live of opgenomen muziek voor flexibele toepassing.

  • Technische informatie: kijk op de technical requirements page

Promo_Pict_Interior.jpg

PROJECTOMSCHRIJVING

As regards my means of expression, I try my hardest to achieve the maximum of clarity, power, and plastic aggressiveness; a physical sensation to begin with, followed up by an impact on the psyche.’

Joan Miró

 

De zoektocht naar brutale expressie in het werk van de Spaans-Catalaanse surrealistische meester Joan Miró (1893-1983) is in zekere zin te vergelijken met het effect die wordt gezocht in Virtual Reality: kracht, totale immersie, helderheid, impact.

 

In 1928 bezocht Miró Nederland, en omdat hij de werken van de oude meesters zo bewonderde, vooral die van Vermeer, besloot hij ze op een bijzonder eigenzinnige, abstracte wijze na te schilderen in drie ‘Dutch Interiors’. Deze drie ‘Dutch Interiors’ schilderijen vormen de rode draad van de voorstelling.

 

De videobeeld van de VR-voorstelling Interior 123 bestaat uit 360-graden in 3 virtuele ruimtes. Deze virtuele ruimtes worden gevuld met verschillende levende asymmetrische vormen. Details uit de drie werken van Miro komen tot leven in een felle virtuele omgeving. Kleurpaletten en contrastdiepte worden geleend van oude meesterwerken zoals De Luitspeler van Martensz Sorgh en De Dansles van Jan Steen. Beelden van de musici van Black Pencil zijn geschoten in een zogenaamde green screen-studio en op deze manier zijn ze digitaal verplaatst in de virtuele ruimtes.

 

Interior 123 is een doorlopende Virtual Reality-voorstelling van 7 minuten. Afhankelijk van de locatie wordt er in totaal tussen 2 en 4 uur lang gespeeld, met bijbehorende korte pauzes (bv afwisseling van publiek of pauze voor de musici).

 

De capaciteit van de installatie is 10 bezoekers per voorstelling. De voorstelling kent twee varianten:

  1. De musici live rondom de bezoekers. Bijvoorbeeld een kleine zaal of foyer, of studioruimte die goed toegankelijk is in het gebouw waarin de andere activiteiten plaats vinden. Het geluid wordt met 8 speakers audio surroundsysteem afgespeeld.

  2. De bezoeker luistert via een hoogwaardige koptelefoon. Deze variant is uitermate geschikt voor locaties waarin (veel) publiek aanwezig is, maar geen live muziek kan worden gespeeld ivm geluidsoverlast.

 

Deze voorstelling/installatie is een concept wat een breed scala aan mensen kan bereiken, inclusief kinderen vanaf 8 jaar.

Interior 123: Black Pencil | Florian M. Maier - Black Pencil
00:00 / 00:00

Download the FULL Score of Interior 123

Met de steun van

Fonds 21 Logo.jpg